Monday, October 3, 2011

Rugaciunea doctorului pentru bolnavii sai



În numele Tatalui si al Fiului si al Sfântului Duh. 

Amin! 

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvântule al lui Dumnezeu, Cel Care întrupându-Te ai luat asupra ta neputintele noastre si bolile noastre le-ai purtat, Cela Ce din marea Ta milostivire si, ca semn al apropierii împaratiei Tale, ai vindecat si vindeci neîncetat multime de bolnavi, neputinciosi si sta­pâniti de demoni, vino cu puterea Ta atottamaduitoare si vindeca bolnavii care cer tamaduire, caci Tu esti Cel Ce ai zis: fara Mine nu puteti face nimic. 

Descopera, Doamne, prin Duhul Sfânt, Mân­gâietorul pe Care de la Tatal L-ai trimis în lume, pricina îmbolnavirii robilor Tai (numele); da-le lor pocainta, liniste, rabdare si bucurie sufletului încercat în vremea cercetarii Tale

Si mai descopera, Doamne, robilor Tai ca Tu esti stapânul vietii si al vindecarii, stapân peste orice trup muritor si peste orice suflet vesnic. Fa, Doamne, ca boala robilor Tai sa fie prilej de vindecare a sufletului, de marire a credintei, nadejdii si dragostei. 

Iar mie, robului Tau, doctor al trupurilor mu­ritoare si sluga netrebnica, da-mi a învata leacul potrivit care nu face rau, iar bolnavilor care ma cauta sa le descopar Calea spre Tine, ca Tu esti Tamaduitorul sufletelor si al trupurilor noastre si Tie slava înaltam, Tatalui si Fiului si Sfântului Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor. 

Amin.

Pentru rugaciunile Preasfintei Tale Maici si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. 

Amin.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...