Friday, October 7, 2011

Rugaciune pentru mântuire




Dumnezeul meu, cred întru Tine si ma rog Tie, întareste-mi credinta! Te iubesc, dar sporeste-mi dragostea! Ma pocaiesc, dar fa-mi cainta sa priso­seasca! Te slavesc ca pe întâiul meu Început! Te doresc ca pe cea mai înalta dorire a mea! Îti multumesc ca Binefacatorului meu celui vesnic! Te chem ca pe puternicul meu aparator.

Dumnezeul meu, binevoieste si povatuieste-ma cu întelepciunea Ta, calauzeste-ma cu dreptatea Ta, mângâie-ma cu milostivirea Ta, apara-ma cu pute­rea Ta.

Îti închin, o, Dumnezeule, gândurile, faptele, suferintele mele, ca în viitor sa ma gândesc la Tine, sa Te marturisesc, sa lucrez dupa voia Ta, sa patimesc pentru Tine.

Doamne, eu voiesc ceea ce voiesti Tu, pentru ca Tu voiesti sa ma supun voii Tale si fagaduiesc sa fac tot ceea ce voiesti Tu.

Te rog, cu umilinta, lumineaza-mi mintea, ote­leste-mi voia, curateste-mi trupul si sfinteste-mi sufletul!
Dumnezeule preabun, ajuta-ma sa ma curatesc de greselile trecute, sa biruiesc ispitele viitoare si sa lucrez cuvenitele virtuti. 

Umple inima mea de dragoste pentru bunatatea Ta, de ura pentru grese­lile mele, de râvna pentru binele aproapelui si de defaimare a desertaciunilor lumesti. Fa-ma sa fiu supus mai-marilor mei si cu dragoste catre cei mai mici, credincios prietenilor si iertator vrajmasilor mei.

Vino, Atotputernice, întru ajutorul meu, ca sa biruiesc cele sapte pacate de capetenie, care sunt pricina tuturor pacatelor. Sa biruiesc adica mân­dria, prin smerenie crestineasca; iubirea de argint, prin milostenie; invidia, prin dragoste si bucurie pentru binele aproapelui; desfrânarea, prin înfrâ­nare si curatie; lacomia, prin cumpatare; mânia, prin rabdare; lenea, prin barbatie crestineasca. Asemenea sa biruiesc si toate celelalte pacate si patimi ce izvorasc din acestea.

Si-mi da virtutile crestinesti: credinta, nadejdea si dragostea.

Dumnezeul meu, fa-ma întelept întru lucrarile mele, curajos în primejdii, rabdator în nenorociri si smerit în propasire. Nu ma lasa sa uit vreodata a fi cu luare-aminte la rugaciuni si în biserica, cumpa­tat la masa, grabnic la împlinirea datoriilor si statornic în hotarâri. Doamne, insufla-mi grija de a avea totdeauna constiinta dreapta, înfatisare cuviincioasa, vorbire folositoare si purtare în buna rânduiala.

Da-mi harul Tau, ca sa ma deprind a-mi stapâni totdeauna patimile, a ma învrednici de darurile Tale, a pazi legea Ta si a dobândi mântuirea. Dumnezeul meu, fa sa cunosc cât de mici sunt bunatatile pamântesti si cât de mari sunt cele ceresti, cât de scurt este timpul acestei vieti si cât de nemarginita este vesnicia. 

Ajuta-ma sa fiu tot­deauna gata de moarte si sa ma cutremur de judecata Ta, sa scap de chinurile cele vesnice si sa dobândesc raiul prin Iisus Hristos, Domnul nostru. 

Amin.

Thursday, October 6, 2011

Rugaciune de multumire pentru însanatosire




De binefacerile Tale ca un rob nevrednic învred­nicindu-ma, multumire Îti aduc Tie, Dumnezeule al îndurarilor si a toata milostivirea, ca nu ai trecut cu vederea cererile mele, ci mi-ai aratat iubirea Ta de oameni. Grele au fost încercarile prin care am trecut, si teama m-a cuprins ca nu voi sti sa le stau împotriva. 

Stiam ca neputinta mea este mare, dar m-ai facut sa simt ca mai mare este dragostea Ta fata de tot omul care Te cheama în ajutor.

Preadulce Iisuse, asa cum ai împlinit cererile mele, asa întareste-ma sa plinesc si eu poruncile Tale cele sfinte. Precum nu ai sovait a tamadui trupul meu, asa nu sovai a curati si sufletul meu de toata întinaciunea. Caci ce folos voi avea daca trupul va avea sanatate, dar sufletul va fi cuprins de boala? Sau ce folos voi avea daca pâna la sfârsitul vietii pamântesti trupul meu nu va cunoaste boala, daca dupa Înviere va fi prada durerilor?

O, sa nu-mi pun nadejdea în sanatatea trupului, ca sa nu fiu rusinat. Caci cine se lauda cu sanatatea poate fi smerit de Dumnezeu prin amara suferinta. Iar mie sa nu-mi fie a ma lauda decât în numele Tau, Doamne, Dumnezeul meu.

Îndraznesc sa Te rog, Preabunule Doamne, ca ori de câte ori furtuna încercarilor se va abate asupra sufletului meu, sa ma ajuti asa cum m-ai ajutat si de data aceasta. Pentru ca în afara de Tine nu pot afla izbavire.

Multumindu-Ti iara si iara pentru facerile Tale de bine, pentru cele aratate si cele ascunse, Te rog ocroteste cu harul Tau pe tot poporul binecredincios, pe toti cei ce iubesc Biserica Ta si defaimeaza învataturile pierzatoare de suflet, ca sa Te laudam si sa Te slavim în vecii vecilor. 

Amin.

Wednesday, October 5, 2011

Rugaciune pentru bunul sfârsit al vietii





Doamne, Iisuse Hristoase, Cel Ce vrei ca toti oamenii sa se mântuiasca si nimeni sa nu piara si Caruia totdeauna cu nadejde de îndurare ne rugam, Cel Ce Însuti cu glasul Tau cel dumnezeiesc ai zis: „orice veti cere de la Tatal în numele Meu, va fi voua”, cu inima umilita si cu lacrimi fierbinti cazând înaintea Ta, ma rog ca, si pentru numele Tau cel sfânt, în ceasul sfârsitului vietii mele sa-mi dai minte întreaga, cunostinta adevarata, mustrare cugetului pentru pacatele vietii mele, cu care Te-am mâniat, si daruieste-mi, Dumnezeule, credinta, nadejde si iubire neschimbata, ca astfel cu inima curata sa pot grai catre Tine, Doamne, Cel Ce esti binecuvântat în veci: „în mâinile Tale îmi dau sufletul”

Amin.

Tuesday, October 4, 2011

Rugaciune pe patul de moarte




Slavindu-Te, Te slavesc pe Tine, Doamne, ca ai cautat spre smerenia mea si nu m-ai dat în mâinile vrajmasilor, si ai mântuit din nevoie sufletul meu. 

Si acum, Stapâne, sa ma acopere pe mine mâna Ta si sa vina peste mine mila Ta, ca s-a tulburat sufletul meu si amarnic îi este sa iasa din netrebnicul si întinatul meu trup. 

Ca nu cumva vicleanul sfat al celui potrivnic sa ma întâmpine si sa ma poticneasca întru întuneric, pentru pacatele cele facute de mine, cu nestiinta si cu stiinta, în viata aceasta. 

Milostiv fii mie, Stapâne, si sa nu vada sufletul meu întunecatul chip al viclenilor diavoli, ci sa-l ia îngerii Tai cei straluciti si luminati. 

Si când ma vei judeca, sa nu ma apuce mâna stapânitorului acestei lumi, ca sa ma surpe pe mine, pacatosul, în adâncul iadului, ci stai lânga mine si-mi fii Mântuitor si sprijinitor, pentru ca aceste chinuri trupesti veselie sunt robilor Tai

Miluieste, Doamne, sufletul meu cel întinat cu patimile acestei vieti si, prin pocainta si marturisire, curat pe el îl primeste, ca binecuvântat esti în vecii vecilor. 

Amin.

Monday, October 3, 2011

Rugaciunea doctorului pentru bolnavii sai



În numele Tatalui si al Fiului si al Sfântului Duh. 

Amin! 

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvântule al lui Dumnezeu, Cel Care întrupându-Te ai luat asupra ta neputintele noastre si bolile noastre le-ai purtat, Cela Ce din marea Ta milostivire si, ca semn al apropierii împaratiei Tale, ai vindecat si vindeci neîncetat multime de bolnavi, neputinciosi si sta­pâniti de demoni, vino cu puterea Ta atottamaduitoare si vindeca bolnavii care cer tamaduire, caci Tu esti Cel Ce ai zis: fara Mine nu puteti face nimic. 

Descopera, Doamne, prin Duhul Sfânt, Mân­gâietorul pe Care de la Tatal L-ai trimis în lume, pricina îmbolnavirii robilor Tai (numele); da-le lor pocainta, liniste, rabdare si bucurie sufletului încercat în vremea cercetarii Tale

Si mai descopera, Doamne, robilor Tai ca Tu esti stapânul vietii si al vindecarii, stapân peste orice trup muritor si peste orice suflet vesnic. Fa, Doamne, ca boala robilor Tai sa fie prilej de vindecare a sufletului, de marire a credintei, nadejdii si dragostei. 

Iar mie, robului Tau, doctor al trupurilor mu­ritoare si sluga netrebnica, da-mi a învata leacul potrivit care nu face rau, iar bolnavilor care ma cauta sa le descopar Calea spre Tine, ca Tu esti Tamaduitorul sufletelor si al trupurilor noastre si Tie slava înaltam, Tatalui si Fiului si Sfântului Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor. 

Amin.

Pentru rugaciunile Preasfintei Tale Maici si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. 

Amin.

Sunday, October 2, 2011

Rugaciune pentru bolnavul cazut în deznadejde



Doamne, Dumnezeule al parintilor nostri, Care daruiesti pace multa celor ce iubesc legea Ta, ai grija de robul Tau cel bolnav care este greu încercat de deznadejde. Nori negri s-au abatut asupra sufle­tului sau si nu mai vede razele iubirii Tale

Cugetul sau s-a întunecat si nu se mai împartaseste de lumina Ta. O, amara deznadejde! Cruda fiara care se na­pusteste asupra sufletului ca asupra unui pui lipsit de aparare! 

Numai Tu stii, Atotstiutorule, câti si-au pus capat zilelor din aceasta pricina, câti oameni au fost aruncati de acest duh rau în adâncurile iadului. Sa nu îngadui ca faptura Ta sa fie înghitita de moarte, ci sa fie ridicata prin puterea Ta.

 Daruieste si lui si noua, Doamne, roadele Du­hului Tau cel Sfânt, care sunt pacea, dragostea, îndelunga rabdare, credinta, blândetea, înfrânarea si curatia, ca atunci când vom parasi aceasta lume sa intram în odihna Ta cea cereasca. 

Amin!

Saturday, October 1, 2011

Rugaciune pentru omul bolnav


Preaputernice si slavite Doamne Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume sa tamaduiesti neputintele oamenilor, Care nu ai venit sa chemi la pocainta pe cei drepti, ci pe cei pacatosi, si ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastra! 

Din adâncul inimii Te rog sa primesti smerita mea nevointa si aceasta mica rugaciune a mea pentru cel încercat de boala! Mântuieste-l, Doamne, precum stii, ca un bun si iubitor de oameni, si rânduieste Tu toate spre folosul sau. 

Ca noi neputinciosi suntem si nu îl putem ajuta daca nu ne vei lumina cu harul Tau. De e voia Ta, îl poti pedepsi precum se cade pentru pacatele sale, tamaduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea. 

Dar cazând înaintea Ta te rog, îndura-te de robul Tau, potoleste-i fierbinteala, alina-i suferinta, ridica-l din patul durerii. Sa îi fie aceasta încercare prin care trece spre îndreptarea vietii, spre început bun mântuirii si spre iertarea pacatelor. 

Si daca îi e de folos sa duca mai departe crucea bolii, fie, Doamne, dupa voia Ta, nu dupa voia noastra. Daruieste-i lui rabdare si liniste, alungând de la el toata frica si toata deznadejdea, ca sa nu fie îngenuncheat de durere si sa cârteasca sau sa cada în patima mâniei.

Ajuta-l, Iubitorule de oameni, ca vazând el mila Ta sa cada la picioarele Tale cu lacrimi de pocainta si de multumire, ca sa se învredniceasca sa auda glasul Tau cel sfânt: „Iertate îti sunt pacatele!” 

Amin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...